Balk boven
Balk boven resp

Zwarte tosti! Verbrand of nieuwe hype?

Full inspiratie houtskool tosti lokale helden co

Misschien ben jij het zelf al tegengekomen op Instagram, de gitzwarte ijsjes of wafels! Maar hoe komen deze ijsjes en wafels aan hun zwarte kleur?

Dit komt door het toevoegen van actieve houtskool. De actieve houtskool geeft een zwarte kleur af, waardoor een simpel ijsje ineens Instagrammable is!

Ook wij hebben meegedaan aan deze houtskool hype. In de foto hieronder zie je een tosti Hawaii. Of het Instagrammable waardig is? Dat mag jezelf bepalen, maar lekker was het in ieder geval wel!

Actieve houtskool tosti

Ingrediënten, 1 portie:

 -    Leffe bierbrood (of een ander broodmix) 

 -    1 plak ham

 -    1 plak ananas

 -    50 gram Roomkaas

 -    2 plakken tomaat

 -    Bieslook (optioneel)

 -    Actieve houtskool (optioneel)

Voor deze tosti hebben wij ons eigen brood gebakken! Dit klinkt als een karwei, maar gelukkig bestaat er Leffe bierbrood. De enige handeling die moet worden verricht is het in de kom mengen van de mix en het bier. Het zelf maken van brood blijft natuurlijk het lekkerst! En al wil jij een zwarte tosti, meng hierbij een eetlepel actieve houtskool. Of laat de tosti 30 minuten onder de grill liggen.

De keuze voor het maken van Leffe bierbrood is niet alleen lekker, maar ook duurzaam. Bij het brouwen van bier blijft bostel achter. Dit wordt doorgaans weggegooid of als veevoer gebruikt (wat ook duurzaam is). Daarnaast is brood gemaakt van bostel ook erg gezond vanwege de vele vezels!

 

Balk onder