Balk boven
Balk boven resp

Wat kost een bedrijfsrestaurant? Artikel 4

Full full wat kost bedrijfscatering kosten catering

Dagelijks lunchen miljoenen mensen in Nederland in een bedrijfsrestaurant, maar wat kost bedrijfscatering nu eigenlijk!? Dan hebben we het niet alleen over geld, maar ook over bijvoorbeeld de impact op het milieu, mens en de economie! Wat dragen bedrijfscateraars bij aan de economie? En hoe gezond lunchen wij Nederlanders eigenlijk in de bedrijfsrestaurants?

In 6 artikelen gaan wij op onderzoek uit en brengen wij in kaart wat onze invloeden zijn en hoe wij als branche kunnen verduurzamen. Elke 2 weken zal er een nieuw artikel verschijnen op onze website.

Artikel 1: Welke invloeden zijn er eigenlijk? En waarom zijn wij Lokale Helden & Co ons hier zo bewust van?

Artikel 2: Onze wereldbol, welke invloed heeft bedrijfscatering op ons milieu en de natuur?

Artikel 3: Wat draagt bedrijfscatering bij aan de economie? En kan dit indirect worden vergroot?

Artikel 4: Wat dragen wij als bedrijfscateraars bij aan de werkgelegenheid in Nederland? Hoe creëren wij in de bedrijfscatering kansen voor de medewerkers?

Artikel 5: Hoe gezond lunchen wij eigenlijk als werkend Nederland elke dag? En kan een bedrijfscateraar ons gezonder maken?

Artikel 6: Waar gaan de kosten heen die jij als werkgever en werknemer hiervoor betaald? Is het de inkoop of is het iets anders?

Artikel 4: wat dragen wij als bedrijfscateraars bij aan de werkgelegenheid in Nederland? Hoe creëren wij in de bedrijfscatering kansen voor de medewerkers?

In het vorige artikel hebben wij het gehad over de bijdrage van de bedrijfscatering aan de economie. In dit artikel gaan we hier verder op door, om te kijken naar de werkgelegenheid die de bedrijfscateraar biedt en welke kansen voor de medewerkers worden gecreëerd.

Mandy Seijsener loopt stage in de wereld van bedrijfscatering bij de Human Resource Management afdeling. Wij hebben Mandy gevraagd of zij voor ons dit artikel wilde schrijven, omdat zij veel te maken heeft met de medewerkers binnen de bedrijfscatering! En gelukkig is Mandy bereid geweest om een invulling te geven aan dit artikel.

Opvallend aan de bedrijfscatering is de vraag naar vijftig plussers om te komen werken. Deze doelgroep komt vaak lastig aan een baan door hun leeftijd. Veel bedrijven in andere sectoren kiezen sneller voor een jonger en ‘vitale’ medewerker, maar wie zegt dat vijftig plussers niet vitaal kunnen zijn? Met de juiste begeleiding en gesprekken kunnen vijftig plussers zeer waardevol zijn voor een organisatie, omdat zij ook een ruime ervaring bieden. Juist om deze redenen, probeert Lokale Helden & Co deze doelgroep weer te betrekken en een (nieuwe) kans te bieden binnen de bedrijfscatering.

Een ander sociaal project waarvoor ‘The Colour Kitchen’ zich vooral inzet is het in dienst nemen van mensen met een afstand op de arbeidsmarkt, met andere woorden: social return. Door een kans te bieden aan deze doelgroep, worden zij weer betrokken bij de maatschappij hetgeen wat leidt tot positieve resultaten!

Daarnaast wordt de bedrijfscateraar steeds duurzamer en bewust van het feit wat voor verschil zij kunnen maken. Lokale Helden & Co wilt dit bewustzijn graag ook overbrengen aan de medewerkers, want zij moeten uiteindelijk het verschil maken. Hierin bieden wij medewerkers de kans om bij te dragen aan een schonere en duurzamere wereld.

Binnen de bedrijfscatering wordt gedacht aan de sociale kant van ondernemen. Dit zorgt voor werkgelegenheid voor de doelgroep vijftig plussers en de doelgroep social return in Nederland. Zolang iedereen maar een passie voor koken heeft!

Balk onder