Balk boven
Balk boven resp

Matcha thee is hot

Full matcha

Auw! Matcha thee was al één van de theetrends van 2017, maar de populariteit rondom Matcha lijkt zich ook voort te zetten in 2018. Waarom is het gebruik van Matcha populair? In deze blog staan een aantal facts beschreven over de Matcha thee!

Matcha is niks minder dan een groene poeder gemaakt van gemalen theeblaadjes uit Japan. Het drinken van Matcha thee is populair, omdat het verschillende voordelen biedt voor de gezondheid. Alle voordelen op een rijtje:

Matcha zit boordevol antioxidanten
Antioxidanten helpen ons bij een jonger uitziende huid en dragen bij aan het voorkomen van een tal levensbedreigende ziekten. Het kan helpen bij het behoud van gezonde bloedvaten en bij het bevorderen van cel reparatie.

Het drinken van Matcha kan het risico op hart- en vaatziekten verkleinen
Het drinken van Matcha thee kan helpen bij het verbeteren van het (LDL) cholesterol en bloedsuikerspiegel.

Matcha thee kan helpen bij gewichtsverlies 
Dit komt doordat de thee het metabolisme verhoogt. Door de verhoogde stofwisseling worden meer calorieën verbrand. Het drinken van Matcha thee is overigens maar een klein stukje van het gewichtsverliesproces.

Matcha thee verbeter rust
Al duizenden jaren gebruiken de Japanse Zen monniken Matcha thee als middel voor ontspanning en meditatie, maar kunnen toch alert blijven. Dit komt door het unieke aminozuur L- theanine uit de bladeren van Matcha. L-theanine doet de alpha- golven toenemen in de hersenen.

Verhoogt geheugen en concentratie
Een ander effect van L- theanine is de productie van dopamine en serotonine. Dit bevordert de concentratie en verbetert het geheugen.

Matcha thee wordt ook gezien als een superfood door de verschillende positieve bijwerkingen. Laatste fact: alle thee komt van één plant. Deze plant heet Camellia sinensis. Wanneer het thee heet, moet het van deze plant afkomstig zijn.

 

Balk onder