Balk boven
Balk boven resp

Is 2018 het jaar van de eiwitten?

Full sport superman

Eiwitdranken zijn populair onder fitnessliefhebbers en sporters, maar ze zijn nog niet overgenomen door mensen die alleen hun gezondheid willen verbeteren of als voedselvervanger willen gebruiken. Dit kan echter op het punt staan te veranderen.

Een reeks innovatieve bedrijven in de sector van gezonde voeding brengt gebruiksvriendelijke, eiwit- en vezelrijke dranken uit die zich richten op mensen die aan het werk zijn, een voorbeeld hiervan is Huel. Naast dat deze shakes eiwit- en vezelrijk zijn, bevat het ook essentiële vitaminen en mineralen. Simpelweg gezegd is het gewoon een drinkbare maaltijd, die alle voedingsstoffen bevat.

Ook zijn er mensen die beweren dat afvallen met shakes goed werkt. Dit zou komen doordat eiwitten de honger onderdrukken en eiwitten stimulerende vetverbranding.  Hoewel je zeer waarschijnlijk gewicht zal verliezen, is dit vaak voor korte duur. Wanneer je weer je eigen voedingspatroon oppakt is de kans groot dat je weer aankomt. Uiteindelijk is maar één simpel recept om gezond te leven: gevarieerd eten, bewegen en goed slapen.

Bloom is een Nederlandse producent van dit soort voedsel vervangende dranken. Alleen zij maken deze shakes op een unieke wijze, namelijk: alle voedingstoffen die worden gebruikt zijn vrij van dierlijke ingrediënten. Zo gebruikt Bloom bijvoorbeeld erwten eiwitten in hun shake!

Is dit de nieuwe trend voor de lunch en de bedrijfscatering? Wij worden er nog niet echt warm van! Een verse en gevarieerde lunch geniet onze voorkeur. Uiteraard blijft gevarieerd eten de beste oplossing om de juiste voedingstoffen binnen te krijgen, maar kijk niet raar op als ineens jouw collega naast je zit shaken!

 

 

 

Balk onder