Balk boven
Balk boven resp

Vitaliteit en gezondheid

Vitaliteit en gezondheid

Stel dat het bedrijfsrestaurant kan bijdragen aan de gezondheid en een gezondere levensstijl van de medewerkers, hoe mooi zal het zijn dat zij hiertoe geïnspireerd worden op een transparante wijze? Dat medewerkers hierdoor productiever worden, meer uit zichzelf halen en hierdoor beter presteren voor het bedrijf?

Lokale Helden & Co biedt de mogelijkheid om met het bedrijfsrestaurant de medewerkers te inspireren, te motiveren en te helpen bij een gezonde en vitale levensstijl. Niet alleen tijdens de lunch. Het kan ook het extra zetje zijn waardoor mensen thuis bewuster omgaan met voeding en alles wat hierbij komt kijken. 

Wat is gezond?

Het beantwoorden van deze vraag lijkt steeds lastiger te worden. Tegenwoordig lijkt het wel of elk onderzoek elkaar tegenspreekt (bij wijze van spreken). Iedereen heeft zijn eigen mening op gezondheid en zijn eigen filosofie. Eigenlijk ook niet zo raar, want iedereen heeft ook zijn eigen behoeftes om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is belangrijk dat dit in balans is. Alleen maar chocola eten, of wortels of alleen brood eten is gewoon niet een slimme zet. Met mate en balans. Ja, wij krijgen met z'n allen teveel suikers binnen en teveel zout. Maar zout op zich zelf is niet verkeerd, het helpt ons namelijk bijvoorbeeld met de vochtbalans van het lichaam.

De gezondheidsindex

De gezondheidsindex maakt op basis van de inkoop en kerncijfers zichtbaar hoe de innames zijn van bijvoorbeeld zouten, suikers, vetten binnen een bedrijf en binnen een recept. Ook laat deze index zien welke recepten goed of slecht scoren op bepaalde onderdelen en worden percentages weergeven van bijv. hoeveel groentes er worden genuttigd in het restaurant. Zo kunnen wij sturen en toewerken naar een gezonder bedrijfsrestaurant en hier dagelijks mee bezig zijn.

 

Balk onder